Autoverkooptraining.nl

Doortastend onderhandelen

onderhandelen doortastend of onder druk?

Onder druk onderhandelen; Winst halen of willen winnen?

Vindt jij het leuk om de klant jouw kant op te persen?

Of wil jij onderhandelen zonder bot te worden?

Wanneer jij met wederzijds plezier meer transacties wilt doen, dan kan je daar op oefenen. Je zult ontdekken dat eenvoudige principes je een heel stuk verder helpen en jouw zelfvertrouwen stijgt. Klanten gaan jou meer waarderen en tegelijk stijgt jouw zelfvertrouwen.

Eigenlijk zijn deze technieken hetgeen je met regelmaat moet oefenen. Net als de topsporters blijven oefenen. Met de training “Doortastend Onderhandelen” krijg jij goed gereedschap aangereikt en gebruiken wij jouw praktijk als basis. Dat is steeds leuk en leerzaam.

Omgaan met te duur copyright Walter Stoof

De opmerking dat je te duur bent is een goed begin van het echte gesprek. Zowel de klant als jijzelf vindt financieel voordeel toch belangrijk?copyright Walter Stoof

Wanneer klanten zeggen dat het goedkoper moet, betekent dat dan dat jij te duur bent?

Of geef jij meteen het maximale? Iedereen vindt het plezierig om ergens voor te ‘strijden’ dat is meer waard dan zomaar iets krijgen. Weggeven hoeft niet en daar leren wij je graag de handige stapjes voor.

In de onderhandeling leer je omgaan met 7 technieken om een beter resultaat te krijgen. Je wordt vindingrijker en jij durft ineens veel meer. Leerzaam en duurzaam; je zult het altijd blijven gebruiken. 

 

De training wordt op maat gemaakt.

Gedurende twee dagen of vier avonden leer je het moeilijkste, maar zeker ook het mooiste onderdeel van de verkoop. Onderhandelen. Hierop kan je je echt uitzonderen. De training verbetert aantoonbaar uw transactieresultaten en de oefeningen die we doen komen rechtstreeks uit jouw praktijk, daarvoor doen we uitgebreid vooronderzoek.

kan jij ook LR

Wie de goede vragen stelt, krijgt de goede antwoorden. Dat is altijd een fundament voor een goed gesprek.

De training is praktijkgericht op de 4 onderhandelstappen;

Begrip tonen,

Belangen vaststellen,

Bijzonderheden creëren en

Besluiten te nemen.

In deze presentatie (ONDERHANDELEN) lees je daar al meer over.

Jij leert;
• Omgaan met frustraties en vasthouden aan standpunten.
• Willen winnen laten voorgaan door Winst behalen.
• Snel alternatieven te bedenken, want er is nooit slechts 1 koopmotief.
• Nooit een open einde te laten.

Jij krijgt:

Deze training vindt in-company plaats en wordt aangeboden voor een maximum van 8 deelnemers. De investering is inclusief vooronderzoek € 2650,– excl BTW. Bij ons op locatie (Bleiswijk) kan ook, de kosten van verzorging komen er bij, je betaald geen zaalhuur. De training duurt 4 1-wekelijkse avonden of twee aparte dagen.

Er is plaats voor je op de open inschrijving. Dan betaal je € 415,– voor de vier dagdelen training.
Wilt u weten wanneer er weer een open training plaatsvindt? Of wil je een groep aanmelden waarmee meer uit de transacties wilt halen?
Schrijf u hier vast in en wij nemen contact met u op.

Iedere deelnemer krijgt persoonlijke feedback op leer- en verbeterpunten. Een handige doe-kaart en reminders. Handig, leerzaam en overzichtelijk.